Snelle leveringen!
Gratis verzenden va. €99,00!
Trots op onze klanten reviews: 8,8 uit 10!
Bereikbaar voor vragen 24/7!

Wat is RVS eigenlijk?

Wat is RVS eigenlijk?

Hier beschrijven we wat RVS nou eigenlijk is en hoe dit toegepast wordt bij onze fraaie kranen en douches van Sento en Beldeaux!

Wat is RVS eigenlijk?

Wij verkopen zeer mooie kranen en douches van de merken Sento en Beldeaux, maar hoe zit dat nu precies met het RVS?

RVS staat voor RoestVast Staal. Het oppervlak van RVS oxideert (reageert op zuurstof of op water) en veroorzaakt de oxidatielaag (beschermfilmpje). Deze beschermfilm isoleert het staal van de zuurstof, waardoor het staal niet oxideert (roest). RVS heeft bij juist gebruik en goed onderhoud een zeer lange levensduur.
RVS is loodvrij, roestvast, milieuvriendelijk, duurzaam en een prachtig materiaal !

Onderhoud van RVS kranen:
Wanneer men niet regelmatig schoonmaakt, zal er een vuilafzetting op het RVS ontstaan, chlorides kunnen daar eenvoudig onder gaan zitten en metaalzouten vormen, met als gevolg dat er roestvorming optreedt. De corrosie en vuilafzetting moet met behulp van een roestverwijderaar worden verwijderd. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen, want zouten en zuren tasten de beschermlaag van RVS aan, waardoor uiteindelijk alsnog roestvorming kan optreden.

Onderhoudsproducten:
Om de juiste balans te vinden en optimaal te kunnen profiteren en genieten van uw prachtige RVS kranen en douches moet u het RVS goed onderhouden! 
Er zijn verschillende goede RVS onderhoudsproducten verkrijgbaar, waarmee u de RVS producten goed kunt onderhouden. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen, want zouten en zuren tasten de beschermlaag van RVS aan, waardoor uiteindelijk alsnog roestvorming kan optreden.

De 10 grote voordelen van RVS:

1. RVS staat voor Roest Vast Staal en zal bij de juist behandeling niet roesten:
RVS heeft uitstekende weerstand tegen corrosie. Het oppervlak van RVS is bedekt met een dichte deken chroomoxidelaag, dus het is goed tegen de erosie van elk type water, met inbegrip zacht water. De erosiebestendigheid blijft uitstekend, zelfs als het onder de grond is begraven.

2. RVS is loodvrij en draagt bij aan de bescherming van de gezondheid:
Koper bevat lood en roest gemakkelijk. Lood en de roest kunnen de watervoorziening vervuilen en schade toebrengen aan de gezondheid. De koperen kraan is verguld met nikkel of chroom voor de afwerking.

3. Lange levensduur:
Door de slijtvastheid heeft RVS een zeer lange levensduur.
Uit gegevens van corrosie tests blijkt dat roestvast stalen leidingen meer dan 100 jaar gebruikt kunnen worden en er is geen noodzaak is voor onderhoud of vervanging gedurende de levensduur.

4. Productieproces mileuvriendelijker:
RVS kranen hebben een productieproces dat een stuk milieuvriendelijker is dan het productieproces van een koperen kraan.

5. Goede hittebestendigheid:
RVS kan worden gebruikt van -270° C tot 400° C  voor een lange tijd zonder het afgeven van schadelijke stoffen.

6. Betere thermische isolatie-eigenschappen:
De thermische isolatie-eigenschappen van een RVS buis is 24 keer hoger dan een koperen buis. Hierdoor vermindert het warmteverlies en is het bijzonder geschikt voor heet watertransport.

7. 100% recyclebaar:
Het zal niet leiden tot milieuvervuiling en is goed voor duurzame ontwikkeling. Zelfs de roestvrijstalen afval is waardevol.

8. Stijlvolle uitstraling

9. Waterbesparen:
De grote kracht van een RVS buis is dat zij de werking van externe invloeden weet te beperken, waardoor minder snel lekkage ontstaat.

10. RVS kranen kunnen een grote besparing opleveren voor hotels:
Er wordt gezegd dat 5-sterren hotels standaard iedere 5 jaar de kranen vervangen, omdat de beplating laag op de koperen kraan beginnen te verouderen en los komen,
Denk eens aan de kosten die dit met zich meebrengt, nieuwe kranen + de manuren om alles te vervangen. Wanneer u RVS kranen installeert kunt u zich deze kosten besparen en dienen alleen de binnenwerken van de kranen na 5 jaar vervangen te worden.

Wat is het verschil tussen RVS 304 en RVS 316
Wat is nu het verschil tussen RVS 304 en RVS 316. Dit heeft te maken met de hardheid en de intensiviteit van gebruik, RVS 316 wordt voornamelijk in de scheepvaart (zout water) en horeca gebruikt.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis verzenden

Van af €99,00

Retouren

Binnen 14 dagen

Vragen?

Snel antwoord! [email protected]